skip to Main Content
Innovatie In Het Wielrennen

Innovatie in het wielrennen

Innovatie

Met data naar een betere wereld. De mogelijkheden voor innovatie in de wielrensport nemen steeds verder toe. Hartslag- en vermogensmeters worden al volop gebruikt. De meetgegevens worden op verschillende manieren ingezet om prestaties en fitheid te verbeteren. Innovatie in wielrennen beperkt zich niet tot de inzet van hulpmiddelen om data te verzamelen en te analyseren, maar richt zich ook op de racefiets zelf en op, bijvoorbeeld, fietscomputers.

Smart wearables

Met de integratie van de technologie in de bestaande sportuitrusting is de doorbraak van ‘smart wearables’ een feit. Hierdoor kunnen coaches en medische begeleiders parameters meten zoals ademhaling, spierspanning, huidgeleiding, lichaamstemperatuur en kracht. Al deze gegevens samen geven een goed beeld van de fitheid van de atleet en het niveau van de geleverde inspanning.

Textile Coach

BodyGraph wil bijdragen aan een wereld waarin ‘smart clothing’ de nieuwe standaard is. De ontwikkeling van een innovatief smartshirt, dat we de Textile Coach noemen, is de eerste stap. Het smartshirt meet 6 lichaamsfuncties: hartslag, ademhaling, huidgeleiding, lichaamstemperatuur, beweging en vochtpeil. Dit is met andere apparatuur momenteel niet ‘real-time’ mogelijk. Tegenvallende prestaties als gevolg van uitdroging gaan hierdoor tot het verleden behoren. De innovatieve Textile Coach geeft precies aan wanneer en hoeveel water je lichaam nodig heeft.

Back To Top