skip to Main Content
Innovatie In De Wielersport

Innovatie in de wielersport

Innovatie

Met data naar een mooiere wereld. De mogelijkheden tot innovatie in de wielersport groeien meer en meer. Hartslag- en vermogensmeters zijn niet meer als normaal. Data wordt uitgelezen en ingezet op verschillende manieren om tot prestatie- en gezondheidsverbeteringen te komen. Innovatie in de wielersport is niet alleen het gebruik van tools voor data acquisitie en analyse, maar ook productinnovaties gericht op de wielrenfiets, onderdelen van deze fiets en andere gadgets zoals fietscomputers.

Smart wearables

De grote doorbraak van smart wearables is de integratie van de technologie in het sportmateriaal. Informatie die gemonitord wordt door coaches of medisch personeel zijn parameters zoals ademhaling, spierspanning, huidgeleiding, temperatuur en kracht. Het ontvangen van al deze data zorgt voor een actueel overzicht van de fitheid van een atleet en ook de niveaus van fysieke stress

Textile Coach

BodyGraph wilt bijdragen aan het creëren van een wereld waarin smart kleding de nieuwe standaard is. Dit wordt gedaan door de ontwikkeling van een innovatief smart shirt, de Textile Coach, welke een zestal signalen meet. Hartslag, ademhaling, huidgeleiding, temperatuur, beweging en als laatste de vochtbalans, iets wat momenteel nog niet real-time gedaan kan worden. Dit levert als voordeel dat prestatieverlies als resultaat van vochttekort verleden tijd is. De  innovatieve Textile Coach geeft aan wanneer en hoeveel er gedronken moet worden.

Door zes verschillende signalen te meten kan BodyGraph nauwkeurige lichaamsinformatie verschaffen en deze vertalen in een real-time advies. Hierdoor kan de gebruiker direct handelen. Op deze manier ontstaat er een ‘personal coach’. Sporters,kunnen makkelijker prestatie bevorderende beslissingen nemen en sneller hun trainingsdoelen bereiken.

De Textile Coach is een nieuwe innovatie dat zorgt voor een totaalpakket. Waarin dataverzameling, analyse, interpretatie en terugkoppeling allemaal gedaan wordt. Dit heeft als bijkomend voordeel dat gadgets zoals een hartslagband overbodig worden, wat resulteert in meer draagcomfort dan bij gebruik van huidige oplossingen

Back To Top