skip to Main Content
Incubatie Programma Brightlands Innovation Factory

Incubatie programma Brightlands Innovation Factory

Incubatie programma

Het incubatieprogramma van de Brightlands Innovation Factory is een 10 weken durende bootcamp met een intensief programma. De deelnemers zijn een selecte groep van startups van over de hele wereld. In dit programma helpen professionals uit verschillende vakgebieden de startups met verschillende aspecten. Als gevolg hiervan zal het canvas van het bedrijfsmodel worden geoptimaliseerd voor de doelmarkt van de startup.

BIF

Brightlands Innovation Factory (BIF) is ontstaan ​​uit de behoefte om een ​​aantrekkelijke omgeving te creëren voor startups uit de hele wereld in Limburg. De hoofdactiviteit is om startups te begeleiden naar succesvolle bedrijven.

Met onze startup BodyGraph hebben we deelgenomen aan het incubatieprogramma. Hoewel het op de Brightlands Chemelot Campus een moeilijke en hectische tijd was, hebben we de basis gelegd voor onze startup. We deden dit met veel plezier en enthousiasme. Het idee om werkgerelateerde stress met een apparaat en kabels te bestrijden was een nobel en ambitieus idee. Na de nodige onderzoeken kwamen we tot de conclusie dat dit een veel te ingewikkelde markt zou zijn om mee te beginnen. We moesten een nieuwe markt vinden voor ons idee.

BodyGraph

Tijdens het BIF Get Out of The Building-evenement hielden we een pitch voor tientallen ondernemers en experts. We hadden niet alleen een reeks leuke en interessante gesprekken, maar we hebben ook een adviesgroep gerekruteerd voor de toekomst. Met deze adviesgroep heeft BodyGraph het Business Model Canvas uiteindelijk aangepast. Het apparaat en de kabels werden vervangen door een slim draagbaar shirt. Daarnaast is de markt voor werkgerelateerde stress vervangen door de fietsmarkt.

Tijdens het incubatieprogramma heeft BodyGraph zowel de Proof Of Concept-beurs als de MIT-haalbaarheidsbeurs gewonnen. Dit gebeurt echter met de hulp van experts en externe partijen. Het belangrijkste is dat dit de technische en economische haalbaarheid van het slimme draagbare shirt heeft onderzocht.

BodyGraph werkt momenteel samen met Team Sunweb aan een product waarmee Tom Dumoulin de Tour de France kan winnen!

Back To Top