skip to Main Content

Het smartshirt voor wielrennen

Het smartshirt voor wielrenners is het eerste concrete product waarmee BodyGraph de markt gaat veroveren. Het smartshirt monitort namelijk niet alleen heel nauwkeurig zes signalen, maar de drager krijgt op basis van zijn of haar persoonlijk meetgegevens concreet persoonlijk advies en feedback, real-time. Daarin is BodyGraph uniek.

De Details

De details

Het draagcomfort van bijv. hartslagmeters is niet optimaal. Daarom verwerkt BodyGraph sensoren in het textiel van het shirt om zo de belangrijkste lichaamsfuncties te meten. Hierdoor wordt andere meetapparatuur overbodig. Het smartshirt combineert vervolgens de verzamelde data met zelflerende algoritmes en kunstmatige intelligentie. Er zijn op dit moment geen andere smart wearables die dit kunnen.

Als wielrenner fungeert je fietscomputer als jouw personal coach. De speciale BodyGraph app projecteert de real-time feedback over je prestaties namelijk rechtstreeks op je fietscomputer. Uiteraard werkt de app ook op je smartphone. Met real-time feedback tijdens de training of wedstrijd, kunnen betere beslissingen worden genomen.

Momenteel worden de eerste prototypes getest in samenwerking met Team Sunweb.

Het Meten

Het meten

Veel smart wearables meten aan de pols. Het BodyGraph smartshirt meet op het bovenlichaam middels ingebouwde elektronische sensoren in het textiel. Vervolgens worden de meetgegevens door zelflerende algoritmes en kunstmatige intelligentie vertaald naar real-time feedback over je gezondheid en prestaties.

  • Hartslag: de hartslag is een van de belangrijkste aspecten van je training. Het BodyGraph smartshirt meet je actuele hartslag, in welke hartslagzone je zit en hoe snel je hartslag in rust weer daalt, de zg. hersteltijd.
  • Hydratatie: al na 2% vochtverlies gaan je prestaties merkbaar achteruit. Door zweten kan dit al na een uurtje sporten het geval zijn. De ingebouwde sensoren meten je vochtverlies en geven je real-time feedback hoeveel je moet drinken om optimaal te blijven presteren.
  • Temperatuur: je lichaamstemperatuur wordt bepaald door de omgevingstemperatuur en de mate van inspanning. De eerste kun je niet beïnvloeden, de intensiteit van je training wel!
  • Ademhaling: vooral bij piekbelasting is het ritme, de lengte en de kwaliteit van de ademhaling essentieel. Een goede ademhaling reguleert het zuurstofgehalte in je bloed en zorgt voor betere prestaties. De combinatie hartslag en ademhaling is een goede indicator van de intensiteit van je workout en je belastbaarheid.
  • Beweging en locatie: natuurlijk meet het BodyGraph smartshirt ook je snelheid, afgelegde afstand en je locatie. In veel sporten is afstand in combinatie met snelheid een belangrijke indicator van je sterke en zwakke punten.
Back To Top