skip to Main Content

Het smartshirt voor de zorg

Ook in de zorg kan het smartshirt van BodyGraph uitstekend worden toegepast. Zeker omdat het ook als onderkleding onder normale kleding kan worden gedragen. Specifiek voor de zorg wordt aan de sensoren in het shirt een valdetectie-sensor toegevoegd. Daarnaast monitort het smartshirt heel nauwkeurig zes andere lichaamsfuncties.

De Details

De details

Het smartshirt kan in een zorgomgeving een handig hulpmiddel zijn. De sensoren in het shirt worden aangepast zodat bijvoorbeeld heel nauwkeurig de positie van de drager wordt weergegeven. Een val wordt dan ook onmiddellijk gedetecteerd. Daarnaast wordt ook lichaamstemperatuur, huidgeleiding, hydratatie, ademhaling en hartslag gemonitord. De feedback kan zowel ter plekke als op afstand worden uitgelezen. Omwille van de privacy van de patiënt kan de feedback bijvoorbeeld alleen bij de hulpverlener of mantelzorger binnenkomen. Deze wordt onmiddellijk gealarmeerd bij een afwijkend signaal.

Het smartshirt speelt in op veranderingen in de zorg en neemt de zorgverlener werk uit handen, welke tijd aan andere zorgtaken kan worden besteed. De verzamelde data geeft achtergrondinformatie voor diagnosestelling en beslissingen.

Het Meten

Het meten

Veel smart wearables meten aan de pols. Het BodyGraph smartshirt meet op het bovenlichaam middels ingebouwde elektronische sensoren in het textiel. Vervolgens worden de meetgegevens door zelflerende algoritmes en kunstmatige intelligentie vertaald naar real-time feedback.

  • Hartslag: de hartslag is een belangrijke indicator. Het BodyGraph smartshirt meet de actuele hartslag van de drager waardoor een afwijkende hartslag onmiddellijk zichtbaar is.
  • Hydratatie: al na 2% vochtverlies kunnen er problemen ontstaan. De ingebouwde sensoren meten het vochtverlies en geven aan wanneer de drager moet drinken.
  • Temperatuur: wanneer de lichaamstemperatuur stijgt, pikken de sensoren in het shirt dit onmiddellijk op. De ontwikkeling van bijv. koorts kan zo direct worden aangepakt.
  • Ademhaling: een goede ademhaling reguleert het zuurstofgehalte in het bloed. De combinatie hartslag en ademhaling is een goede indicator van de actuele gezondheidstoestand van de drager.
  • Beweging en valdetectie: het BodyGraph smartshirt meet de bewegingen van de drager, de snelheid ervan en de exacte positie. Een eventuele val wordt onmiddellijk gesignaleerd, waardoor hulp snel ter plaatse kan zijn.
Back To Top