skip to Main Content
Textile Coach
Ons Product

Ons product

Op dit moment werkt BodyGraph aan de ontwikkeling van het smart shirt: een smart wearable shirt met zes sensors verweven in het smart textile dat real-time feedback geeft op uw performance en health. Door de nauwkeurige metingen worden de gegevens vertaald naar concreet persoonlijk advies. Het smart shirt systeem bestaat uit drie onderdelen: het slimme shirt, een Bluetooth-module en de BodyGraph-app. Dat levert het volgende op:

  • Nauwkeurige metingen van zes verschillende lichaamssignalen, waaronder uw vochthuishouding;
  • Real-time advies tijdens de training om uw prestaties te verbeteren en uw trainingen efficiënter te maken;
  • Persoonlijker advies dat specifiek op u van toepassing is, vanwege het gebruik van kunstmatige intelligentie
  • Totale bewegingsvrijheid doordat de sensors in het smart textile zijn geïntegreerd;
  • Sneller en efficiënter uw doelen bereiken en uw voortgang volgen.

De mogelijkheden van het BodyGraph Smart Shirt zijn eindeloos en deze platformtechnologie kent veel verschillende toepassingen. De eerste toepassing voor BodyGraph is de wielersport in Europa. Van daaruit is het doel uit te breiden naar andere sporten. Onze droom is een smart wearable overhemd dat door iedereen gedragen wordt om de gezondheid en het welzijn te controleren – een persoonlijke gezondheidscoach voor iedereen!

contacteer ons
De Details

De Details

Het BodyGraph Smart Shirt is de eerste in zijn soort. Momenteel is er geen slim draagbaar systeem op de markt dat gebruik maakt van meerdere sensoren en dat combineert met verwerking van de data door kunstmatige intelligentie, om op die manier advies te geven aan de gebruiker. Slimme wearables zoals het Smart Shirt bieden mogelijkheden voor kosteneffectieve ziektepreventie en leefstijlbeheer. Hieronder vindt u meer informatie over de zes verschillende lichaamsfuncties die het BodyGraph-systeem meet.

De hartslag is een van de bekendste en belangrijkste meetpunten tijdens een training. Wie te enthousiast begint en daardoor een te hoge hartslag heeft, zal snel vermoeid raken. Beter is het te trainen binnen de specifieke hartslagzones, wat helpt de energie te verdelen over de training en zo de prestaties te verbeteren.

Het hartslagherstel is ook van belang en geeft een indicatie van hoe snel u herstelt na  een training. Deze waarde is van groot belang bij het bepalen van uw voortgang. De BodyGraph-technologie meet vanzelfsprekend deze waarden.

Al bij een afname van 2% van het hydratatieniveau kunt u prestatieverlies merken. Omdat de gemiddelde persoon tussen 0,8 en 1,4 liter per uur zweet tijdens de training, betekent dat dat de 2% daling al binnen een uur inspanning kan gebeuren. Daarom is het meten van het hydratatieniveau van groot belang. Met behulp van de sensors in het BodyGraph Smart Shirt is het mogelijk om uw hydratatieniveau in real-time te meten. U krijgt aan de hand daarvan een advies over wanneer u hoeveel zou moeten drinken om uw prestaties optimaal te houden.

Wat hebben een leugendetector en het Smart Shirt met elkaar te maken? Huidgeleiding! Sensoren in het shirt meten de mate waarin de huid elektriciteit geleid. Dat zegt op zijn beurt weer iets over de mate van fysieke of zelfs psychische inspanning. Huidgeleiding wordt gebruikt om de Electro Dermal Activity te meten. EDA wordt vaak toegepast in psycho-fysiologische onderzoeken en behandeling.

De juiste ademhaling is van groot belang bij het leven van topprestaties. Door de ademhaling te meten krijgt u inzicht in frequentie, intensiteit en duur van de ademhaling, en dat kunt u bijsturen. Een goede ademhaling verbetert het uithoudingsvermogen en de bloeddoorstroming en kan helpen letsel te voorkomen.

Wanneer de meting van de ademhaling wordt gecombineerd met de hartslag, kan de intensiteit van een training nauwkeuriger bepaald worden. Omdat er een relatie is tussen de ademhaling en de hartslag, kan de een de ander beïnvloeden. Dat betekent dat een correctie van de ademhaling de hartslag kan corrigeren, wat de trainingsprestaties zal beïnvloeden.

Vanzelfsprekend meet het BodyGraph-systeem ook de snelheid, afstand en houdt het uw locatie bij. Dit geeft u inzicht in uw vorderingen op bijvoorbeeld een specifieke afstand. In veel sporten is snelheid een van de belangrijkste punten om te trainen. Bovendien kunnen deze gegevens u inzicht geven in uw sterke en zwakkere punten.

Back To Top