skip to Main Content
Ons Product

Ons product

BodyGraph is bezig met de ontwikkeling van een slim draagbaar shirt dat nauwkeurige metingen zal geven en deze zal vertalen in echt persoonlijk advies. Ons product bestaat uit drie delen: het slimme shirt met geïntegreerde sensoren, een Bluetooth-module en de BodyGraph-app. Met dit totaalpakket kunnen we de volgende dingen leveren:

  • Metingen van zes verschillende lichaamssignalen, inclusief uw hydratatieniveau
  • Realtime advies tijdens je training om beter te presteren en je training te optimaliseren
  • Nauwkeuriger en persoonlijker advies vanwege het gebruik van kunstmatige intelligentie
  • Beweeg vrij door in textiel geïntegreerde sensoren
  • Volg uw voortgang en pas uw trainingsplan aan om uw doelen sneller te bereiken

Het BodyGraph Smart Shirt is een platformtechnologie en kan voor veel verschillende toepassingen worden gebruikt. Onze eerste toepassing wordt de fietssport in Europa. Vanaf hier kunnen we uitbreiden naar andere sporten en andere toepassingen. Ons einddoel is dat iedereen een slim overhemd draagt ​​om hun gezondheid en welzijn gedurende de dag te controleren, zodat iedereen gezonder kan worden met zijn eigen persoonlijke gezondheidscoach.

contacteer ons
De Details

De Details

Op dit moment zijn draagbare systemen voor continue bewaking zeer beperkt in hun mogelijkheden. Er is momenteel geen slim draagbaar systeem op de markt dat meerdere sensoren integreert en intelligente verwerking combineert om de eindconsument te ondersteunen. Kleding op basis van volledige integratie van sensoren kan bestaande belemmeringen in het gebruik van draagbare gezondheidssystemen overwinnen en een belangrijke technologie voor kosten zijn -effectieve ziektepreventie en algemeen leefstijlbeheer. Bekijk onze FAQ-vragen als u vragen of producten heeft, anders kunt u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier!

De hartslag is echt een belangrijke parameter tijdens je training. Als je aan het begin van een training te snel gaat, voel je je uitgeput als je net halverwege bent. Wanneer je traint in specifieke hartslagzones, kun je je energie verdelen door de training, zodat je de eerste 15 minuten niet uitblaast. Een ander belangrijk getal is de hartslagherstel (HRR). De HRR vertelt je hoe snel je herstelt na een training. En is cruciaal bij het bekijken van de voortgang van uw fitnessniveau.

De hartslagvariatie is het verschil tussen de tijd tussen de hartslagen. En kan u vertellen of u hun prestaties negatief beïnvloedt en hun lichaam verwondt.

Een afname van het hydratatieniveau van slechts 2% kan al leiden tot prestatieverlies. Een ander feit is dat de gemiddelde persoon tijdens het trainen tussen 0,8 en 1,4 liter per uur zweet. Dit betekent dat de daling van 2% al kan gebeuren in minder dan een uur van inspanning. Daarom is het heel belangrijk om je hydratatieniveau tijdens de training te volgen.

Met onze hydratatiesensor is het mogelijk om de veranderingen van uw hydratatieniveau real-time te meten. We bepalen hoeveel en wanneer u moet drinken om uw hydratatieniveau stabiel te houden. Hierdoor heb je één zorg minder en kun je je concentreren op de training.

Huidgeleiding is de meting van de elektrische geleiding van de huid. Het weerspiegelt het niveau van psychologische of fysiologische opwinding, opgewekt door cognitie of emoties. Huidgeleiding wordt gemeten met twee elektroden geïntegreerd in ons Smart Shirt. Een klein beetje stroom loopt van de ene elektrode naar de andere. De aangesloten sensor meet de geleidbaarheid van de stroom die door dit circuit loopt.

Het meten van huidgeleiding is gebaseerd op het volgende mechanisme: Speciale soorten zweetklieren reageren in de eerste plaats wanneer het lichaam op sympathieke wijze wordt geactiveerd. Hoe meer het lichaam wordt geactiveerd, hoe meer zweet wordt afgescheiden door deze klieren. Huidgeleiding is een manier om de Electro Dermal Activity (EDA) te meten. EDA is een veelgebruikte maatstaf omdat het niet-invasief is en snel reageert op emotionele en psychologische stimuli. Historisch gezien wordt EDA gebruikt in leugendetectie. Tegenwoordig wordt EDA vaak toegepast in psycho-fysiologische onderzoeken en behandelingen.

Door de ademhaling te meten, kunt u de kwaliteit van de ademhaling bepalen. Frequentie, intensiteit en duur zijn allemaal dingen die kunnen worden bepaald. Wanneer u tijdens uw training de juiste ademteug gebruikt, kunt u langere tijd trainen, uw bloeddoorstroming door uw lichaam verhogen en letsel voorkomen.

Wanneer u de metingen van ademhaling en hartslag combineert, kan de intensiteit van een training nauwkeuriger worden bepaald. De hartslag staat in relatie tot je ademhaling en omgekeerd. Wanneer het hartritme omhoog gaat, zal je ademhalingssnelheid ook omhoog gaan. Dus, door je te concentreren op je ademhaling, kun je het hart sneller verlagen en is het gemakkelijker om het intensiteitstempo van je training te behouden.

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen trainen is om de kortste tijd op een specifieke afstand of race te krijgen. Het enige wat u hoeft te doen om de kortste tijd te krijgen, is de hoogste snelheid halen. Snelheid is dus een van de belangrijkste punten om te trainen. Om een bepaald tempo zo lang mogelijk te behouden, moeten alle bovenstaande signalen zo optimaal mogelijk zijn.

In combinatie met tijd en afstand is snelheid een van de beste manieren om je voortgang te visualiseren. Het kan ook uw sterke en zwakke punten laten zien. Het kan bijvoorbeeld laten zien of je beter bent in een training die lang is en met een lager tempo of korte en hoge intensiteit.

Back To Top