skip to Main Content
Dataverzameling In De Dagelijkse Training

Dataverzameling in de dagelijkse training

Data in sport

Wat kan data betekenen voor de dagelijkse trainingen? Veel van de huidige apps en fitheidsmeters doen te weinig met persoonlijke informatie en zijn niet toegesneden op de behoefte van de gebruiker. Het datagebruik neemt weliswaar explosief toe, maar het gaat veel meer om wat je met die data doet. En dit is precies waar BodyGraph om de hoek komt kijken.

Blessures

Behalve als motivatie tool, kan data ook worden ingezet om blessures bij sporters te voorkomen. In bepaalde sporten, zoals wielrennen en hardlopen bijvoorbeeld, gaat het erom zo snel mogelijk van A naar B te gaan. Om dat te bereiken, wordt er getraind tot de sporter erbij neervalt. Data kan een grote rol spelen in het voorkomen van blessures, door training en rustmomenten goed op elkaar af te stemmen.

Nieuw

Het gebruik en monitoren van data in sport is nog niet zo heel lang gemeengoed. Toen Manchester United de Champions League won, bijvoorbeeld, gaf de club aan dat men data uit trainingen en wedstrijden had geanalyseerd.

Smart wearables’ zijn een hulpmiddel om sporters te monitoren tijdens trainingen en wedstrijden. Inmiddels kunnen ze zelfs geïntegreerd worden in sportkleding! Coaches kunnen de vermoeidheid en vochtbalans van spelers in de gaten houden aan de hand van een Body Impedance Analysis (BIA) schaal. Naarmate de wearables slimmer worden, zullen de veiligheid en prestaties van spelers toenemen.

Back To Top